Откриха ремонтираната и модернизирана жп гара в Стара Загора

Откриха ремонтираната и модернизирана жп гара в Стара Загора Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията

Министърът на транспорта постави послание в запазената капсула на времето в жп гара Стара Загора

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков откри модернизираната жп гара Стара Загора. „Тук се намира един от основните жп възли в България където се пресичат направленията Север-Юг и Изток-Запад и само за миналата година са преминали над 412 000 пътници“, каза министър Гвоздейков по време на церемонията.

Транспортният министър изтъкна, че повече от 40 години не е правен основен ремонт на приемното здание в Стара Загора. „Днес вече можем да кажем, че жителите на града ще използват една от най-модерните гари в страната“, посочи Гвоздейков.

Министър Гвоздейков припомняйки, че първоначално заложеният жълт цвят е бил променен, с което МТС и НКЖИ са се съобразили с желанието на обществеността.

Транспортният министър и представителят на Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ в Европейската комисия Агнес Монфре положиха завещание към бъдещите поколения в една от стените в чакалнята на гарата – капсула на времето. Тя съдържа послание от ученици от VI клас на ОУ „Кирил Христов“ и знамето на Европейския съюз. Новата капсула бе зазидана заедно с първата такава, която е още от построяването на гарата.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: