Браузърът Opera One с вграден изкуствен интелект вече е достъпен за всички

Браузърът Opera One с вграден изкуствен интелект вече е  достъпен за всички Снимка: Opera

Opera One, новаторският уеб браузър с ИИ, наречен Aria, вече е достъпен за изтегляне от всички

През април Opera пусна визуализация за разработчици на Opera One, като се фокусира върху нейните модулни и многонишкови функции. Сега всички потребители имат възможност да изпробват вградения ИИ, чието внедряване беше обявено от Opera.
 

Според Opera, One е напълно преработен, за да отвори нова глава в уеб сърфирането с ИИ. Вграденият изкуствен интелект се нарича Aria и е създаден в сътрудничество с OpenAI. Aria използва Composer AI двигателя на Opera и се интегрира с GPT 3.5 на OpenAI, като същевременно разширява своите възможности като резултати от уеб търсене в реално време и достъп до цялата помощна документация на Opera.

Aria е тясно интегрирана с браузъра и потребителите могат лесно да взаимодействат с нея, като използват клавишната комбинация CTRL+/ или CMD+/ в зависимост от операционната система. Това извежда команден ред за чат с Aria, който е подобен на чат с ChatGPT. Има и функция AI Prompts, която позволява на Aria да реагира на текст с контекстуални съвети, а ChatGPT е наличен в страничната лента.

Opera подчертава колко е важно потребителите да имат контрол, така че достъпът до AI в Opera One е по преценка на потребителя. За да се възползвате от функциите на Aria, първо трябва да се регистрирате за безплатен акаунт в Opera.

В допълнение към ИИ, Opera One включва функцията Tab Islands, която ви позволява удобно да групирате раздели. Това може да стане автоматично или ръчно. В допълнение, нова модулна архитектура и многопоточен композитор се комбинират, за да създадат браузър, който може динамично да се адаптира въз основа на действията на потребителя, осигурявайки по-бързо и гладко изживяване чрез многопоточност.

В светлината на настоящите тенденции в AI, Opera One е нова стъпка към интегрирането на ИИ в ежедневните взаимодействия с уеб браузърите. Това може да бъде стимул за по-нататъшното развитие и интегриране на ИИ в различни аспекти на нашия живот. Бъдещите изследвания може да се съсредоточат върху оптимизирането на ИИ за подобряване на потребителското изживяване и сигурността при използване на уеб браузъри.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: