Доналд Тръмп може да получи обвинения от прокуратурата още на 4 април

Доналд Тръмп може да получи обвинения от прокуратурата още на 4 април Снимка: https://pixabay.com/

Прокуратурата в Манхатън се е свързала с адвоката на Тръмп относно обвиненията срещу него - какакви точно- все още не е оповестено

Според CNN те са свързани с бизнес измами. Тръмп казва, че ще бъде обвинен невинен човек.
 

Окръжната прокуратура на Манхатън се е свързала с адвокат на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп относно обвиненията срещу него, обяви окръжният прокурор Алвин Браг в изявление, публикувано в Twitter.

Свързахме се с адвоката на г-н Тръмп тази вечер, за да уредим прехвърлянето му в кантората на адвоката в Манхатън за повдигане на обвинение по обвинителен акт от Върховния съд, който е  приключен“, се казва в изявлението. Прокурорът обеща да предостави допълнителна информация, след като бъде избрана датата за повдигане на обвинението.

New York Times (NYT) пише, цитирайки адвоката на Тръмп Сюзън Нечелес, че бившият президент може да се яви в прокуратурата във вторник, 4 април.
 

Според източници на CNN Тръмп ще бъде обвинен по повече от 30 пункта, свързани с бизнес измами.

 

CNN и NYT съобщиха на 31 март, че съдебните заседатели са гласували за повдигане на обвинение срещу Тръмп. Според NBC той е заподозрян в умишлено фалшифициране на финансови записи във връзка с плащания към порноактрисата Сторми Даниелс (истинското й име е Стефани Клифърд).

Фактът на плащанията през 2018 г. беше признат от бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен. Той каза, че е платил на Даниелс 130 000 долара през 2016 г., за да мълчи за аферата й с Тръмп през 2006 г. (бившият президент отрече тази връзка). Плащането по документи е извършено като плащане за правни услуги.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: