Тръмп: „Провалилият се окръжен прокурор се опасява, че ще отлетя в Русия...”

Тръмп: „Провалилият се окръжен прокурор се опасява, че ще отлетя в Русия...” Снимка: thedailybeast.com

В ироничен пост в своята социална мрежа Truth Social, бившият американски президент "успокоява" окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, че няма риск „да не го чуе и види никога повече”

Предположенията си за страховете на Уилис Тръмп изказва в типичния си стил, отбелязва Newsweek. По думите му, той не предвижда „да споделя с Владимир апартамент със златен купол”, визирайки очевидно настоящия руски президент. 

Повод за иронията е гаранцията от $ 200 000, която съдия Скот Макафи от Върховния съд на окръг Фултън определи на Тръмп, плюс уговорката, че той „няма да извършва действия за сплашване“ на потенциални свидетели или който и да е от неговите 18 съобвиняеми, включително чрез публикации в социалните мрежи и дори чрез препечатване на съобщения от свои съмишленици. 

В публикацията си в Truth Social от понеделник вечер, бившият американски президент обяснява защо няма риск да избяга, посочвайки, че каквото и да било негово пътуване не може да остане незабелязано, а по-скоро ще се третира като „рекламна акция”.

Тръмп е изправен пред 13 обвинения, свързани с опит да промени резултатите от президентските избори в Джорджия през 2020 г., плюс други 78 обвинения, включително две на федерално ниво и едно в щата Ню Йорк.

Той се обяви за невинен по всички повдигнати обвинения, настоявайки, че е жертва на политическо преследване, с цел да се повлияе на изборите за президентския пост през 2024 г., в които Тръмп възнамерява да участва. Същевременно, високопоставеният подсъдим заяви, че „в края на тази седмица” доброволно ще се предаде на властите във Фултън, за да се изпълни официалната процедура по ареста му. 

Тръмп не крие убеждението си, че „радикалният ляв окръжен прокурор Фани Уилис” се нуждае от това дело, за да напредне в политическата си кариера, докато администрацията на Байдън се опитва „да го вкара в затвора до живот” по скалъпени дела – „като в страна от третия свят”. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: