Изкуствен интелект работи като водеща на прогнозата за времето в държавна телевизия

Изкуствен интелект работи като водеща на прогнозата за времето в държавна телевизия Снимка: Стоп кадър YouТube

В Русия за пръв път невронна мрежа създаде красива виртуална синоптичка в държавен ТВ канал, наречена със символичното име "Снежана Туманова"

Изкуственият интелект все повече измества хората от професионалната им дейност. Регионалният телевизионен канал "Свое ТВ. Ставрополски край" в Русия добави към програмата си "Прогноза на бъдещето" - прогноза за времето, създадена с помощта на няколко невронни мрежи. Както се съобщава на официалния уебсайт на канала,"едната отговаря за виртуалната водеща, втората- за подготовката на текста, а третата - за генерирането на графичен съпровод".

Виртуалната водеща-метеоролог е наречена Снежана Туманова  - от думите сняг и туман  (мъгла на руски). "Момичето" е амбициозно и си поставя за цел напълно да замени хората конкуренти. В същото време в съобщението се отбелязва, че това е само експеримент и телевизионният канал засега е решил да не се отказва от живите водещи.

Изданията на "Прогноза на бъдещето" се излъчват през делничните дни след експресните новини по канала "Свое ТВ" в 9:30, 14:00, 16:30, 21:00 и 22:30 ч. 

Невронните мрежи вече се използват широко в различни области: изкуственият интелект пише сценарии за телевизионни сериали, създава постери, успешно полага изпити, а също така съставя хороскоп за всички знаци на зодиака.

По-рано стана известно, че чат ботът ChatGPT, в основата на който лежи изкуствен интелект, помага на мъжете да разнообразят кореспонденцията си с момичета в приложения за запознанства. Потребителите вече отбелязаха ръст в броя на срещите и повишен интерес на събеседничките.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: