Разгласиха истината за "каубоя" на Елизабет ІІ: тя му е позволявала всичко

Разгласиха истината за "каубоя" на Елизабет ІІ: тя му е позволявала всичко Снимка: Globallookpress.com

Кралицата е имала свой любимец

Кралица Елизабет ІІ бе известна със строгия си нрав. Тя нямаше много близки хора, но когато завързваше приятелство, го носеше през годините. 

Един от щастливците, който имаше късмета да общува топло с кралицата в продължение на много години, е Монти Робъртс. Той е известен преподавател по конна езда в САЩ, където го наричат "заклинателят на конете". В края на 80-те години на миналия век майсторът на дресировките е поканен във Великобритания, за да продемонстрира уменията си за обучение пред кралицата.

Монти и Елизабет ІІ се сприятеляват още при първата си среща. Такива различни хора, както се оказва, са имали сходно отношение към животните: грижат се за конете с трепетна доброта. 

Те поддържат връзка в продължение на три десетилетия. Робъртс лети до Великобритания шест до седем пъти годишно, за да помага на кралицата не само с грижите за конете, но и с дресировката на нейните кучета порода уелско корги. Тя дори кръщава един от домашните си любимци в чест на Монти.

Освен това, на мъжа е позволено да се появява пред Елизабет с каубойска шапка и риза, без да носи официални костюми. Преди смъртта си кралицата посочва, че на погребението й не трябва да изискват сако и официални панталони от Робъртс. Но този път любимият "каубой" на Елизабет ІІ се облича "според протокола", пише  People.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: