Германия ще разреши закупуването и притежанието на канабис

Германия ще разреши закупуването и притежанието на канабис Снимка: https://pixabay.com/

Bloomberg: Пълнолетните германци ще имат право да купуват и притежават до 30 грама канабис

Германия ще позволи на пълнолетни граждани да купуват и притежават до 30 грама канабис за лична консумация. Това съобщава Bloomberg.

Според агенцията правителството е одобрило предложение на Министерството на здравеопазването за лицензирано и контролирано от държавата търговско отглеждане и разпространение на това растение.

Така Германия планира да се отърве от разпространението на веществото на черния пазар. Преди това кабинетът предложи да се въведе таван от 20 грама.

Миналата година новата управляваща коалиция в Германия обнародва план за легализиране на марихуаната. В случая ще бъдат отделени четири години за проверка на ефективността на проекта, след което законът ще бъде преработен, като се вземат предвид социалните последици от него.

През август германският канцлер Олаф Шолц каза, че легализирането на марихуаната се очаква съвсем скоро и нарече това решение трудно. Въпреки че плановете за легализация са записани в коалиционното споразумение, той отбеляза, че не му е било лесно да вземе това решение, тъй като самият той никога не е употребявал канабис.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: