Алексей Навални за мобилизацията: "престъпление в особено голям мащаб"

Алексей Навални за мобилизацията: "престъпление в особено   голям мащаб"

"Да покрие стотици хиляди хора с кръв“ – така реагира политикът Алексей Навални на обявяването на частична мобилизация в Русия

Опозиционерът говори за указа на Владимир Путин на съдебно заседание, на което се разглеждат жалбите му срещу колонията със строг режим № 6 на Владимирска област, където той излежава присъдата си.

"Основното вече е ясно: тази престъпност, тази престъпна и агресивна война, която се води, тя се изостря, задълбочава се и Путин се опитва да въвлече във всичко това колкото се може повече хора, иска да покрие стотици хиляди хора в тази кръв. Разбира се, това ще доведе до огромни трагедии, огромен брой смъртни случаи. Със сигурност няма да доведе до нищо добро, а и не може."

Алексей Навални
Политик

Според Навални, цитиран от Mедиазона, милиони руснаци ще се опитат да избегнат мобилизация.

"За да разшири личната си власт, Путин измъчва съседната държава, убива хора там и сега хвърля в тази месомелачка на войната огромен брой руски граждани, които като цяло трябва да живеят нормално, да се грижат за техните семейства. Така че, разбира се, беше престъпление, а сега се превърна в престъпление от много по-голям мащаб."

Алексей Навални
Политик

Колеги на политика призоваха руските граждани да излязат на протести.

От Министерството на отбраната съобщиха, че на частична мобилизация подлежат малко над 1% от резервистите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: