Ваканция в орбита вместо в Турция: стартъп планира да създаде космически хотел

Ваканция в орбита вместо в Турция: стартъп планира да създаде космически хотел Снимка: gizmodo.com

И това ще стане до 2025 година

Компанията Orbital Assembly Corporation съобщи за плановете си по създаване на космически бизнес парк с изкуствена гравитация, проектиран да побере 28 гости в пет модула, построени около въртящ се гравитационен пръстен.

За това съобщава Gizmodo.

Калифорнийският стартъп предвижда да пусне в експлоатация първата си космическа станция до 2025 г. Компанията възнамерява да създаде първата комерческа хибридна космическа станция, която може да се използва както за изследвания, така и за отдих.

Станцията Pioneer е един от двата проекта за комерчески космически станции, които компанията разработва в момента. Първият е станцията Voyager, анонсирана ще през 2021 година. Въпреки това, Pioneer трябва да предшества Voyager - по-големия проект, който ще бъде реализиран с цел създаване на още един по-луксозен космически хотел, способен да приема до 400 гости наведнъж.

В изявление Ронда Стивънсън, изпълнителен директор на Orbital Assembly, заяви, че проектът Pioneer е "безопасна, надеждна модулна станция, която ще генерира приходи и печалби от туристическия и търговския сектор по-рано от нашите конкуренти, които се придържат към графика на НАСА".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: