Британците са принудени да се отказват от домашните си любимци поради високите цени

Британците са принудени да се отказват от домашните си любимци поради високите цени Снимка: https://pixabay.com/

Все повече жители на Обединеното кралство се обръщат към благотворителни организации и центрове за спасяване на животни, за да им предадат своите домашни любимци

Това се случва поради факта, че вече не могат да ги издържат поради нарастващите цени в страната, съобщава Mirror.

Както обяснява Адам Клоуз, оперативен директор на благотворителната организация Dogs Trust, „Собствениците на домашни любимци трябва да избират между отопление на дома, храна за децата и куче.

Междувременно бившият британски премиер Гордън Браун призова Борис Джонсън и кандидатите за премиер да се съгласят с приемането на извънреден бюджет, в противен случай милиони деца и пенсионери са обречени на "зима на бедност". Както смята бившият ръководител на кабинета, "финансовата бомба със закъснител" ще избухне през октомври заради поскъпването на горивата.

Припомняме също, че по-рано, на 16 юли, външният министър на Великобритания Лиз Тръс призова Лондон да построи още атомни електроцентрали, за да намали зависимостта на икономиката на страната от руския газ. Това тя заяви по време на първия предизборен телевизионен дебат на кандидатите за премиерския пост по Канал 4.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: