Лъв броди из Берлин

Лъв броди из Берлин Снимка: connexionfrance.com

Дивото животно, забелязано в югозападните райони на германската столица, вдигна берлинската полиция на крак

Видео, публикувано в Twitter в сряда сутринта, показва бродещо животно с дебнещи движения на котка, но твърде голяма за този вид. Специалисти, анализирали записа, предполагат, че любителят-оператор е заснел лъвица.  

Местните зоопаркове, резерватите за животни и цирковете в района казват, че нито един лъв не е избягал от съоръженията им. "Не знаем откъде идва", призна говорител на полицията пред местните медии. Двама свидетели са съобщили, че са видели лъв да преследва глиган – животно, което се среща често в покрайнините и околностите на Берлин

Жителите на Бранденбург са били предупредени от полицията за заплахата и са помолени да останат в домовете си до второ нареждане, заедно с домашните си любимци. Говорител на полицията увери: „Разположихме огромни сили на мястото, за да защитим населението“.

В района патрулират хеликоптери, за да се опитат да намерят неуловимото животно и да го заловят невредимо, казаха властите. В издирването са включвени екипи от ветеринари и ловци с оръжия с упойващи стрели. Германският таблоид Bild подчерта, че властите се надяват животното да бъде заловено по хуманен начин.

В края на март и полицията в Северна Франция издирваше избягала лъвица. Големите котки създават проблеми в района, тъй като екстравагантни хора с възможности често ги оттлеждат като домашни любимци. През 2019 г. недекларирана пантера избяга от дома на собственика си, а през 2021 г. пума прекара близо седмица на свобода в департаманта Па дьо Кале. Това накара някои шеговито да описват северните региони като „френската савана“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: