Приятели на животните от цял свят събраха £ 15 000 за операция на куче с шест крака

Приятели на животните от цял свят събраха  £ 15 000 за операция на куче с шест крака Снимка: plymouthherald.co.uk

Ариел, 11-седмичен шпаньол, стана любимка на британците, след като през септември беше открита изоставена и изпосталяла пред супермаркет

Ветеринарният хирург Арън Лъчман успя да спаси четирите „правилни” крайника на Ариел, въпреки опасенията, че може да се наложи да ампутира единия. „Тя се справя, възстановява се и е щастливо малко куче. Има характер и въпреки трудния старт в живота, наистина се справи много добре и се надяваме, че ѝ предстои страхотен живот“, каза пред ВВС д-р Лъчман.

Ариел е приютена първо от 42-годишната Майки Лоулър, мениджър в Greenacres Rescue,. Наречена е на героинята от анимацията „Малката русалка” на Дисни, тъй като отчасти срасналите ѝ четири задни крайника напомняли опашка на русалка. Оперирана е в болницата за малки животни Langford Vets в Съмърсет.

„Операцията включваше две процедури, които продължиха около два часа, но и двете минаха добре“, каза г-н Лоулър, доволен, че Ариел е станала на крака, разходила се е, нахранила се е и е пила вода още на следващия ден.

Ако всичко се развие добре и не се появят признаци на някаква инфекция, д-р Лоулър ще изпише Ариел в понеделник, за да отпътува в новия си временен дом, при приемно семейство в западен Уелс. Те ще я водят няколко седмици на физиотерапия и след това ще ѝ потърсят постоянни стопани. 

„Не се съмнявам, че ще я грабнат веднага, защото имаме обаждания и имейли за нея от Ню Йорк до Австралия. Просто не мога да кажа достатъчно, за да благодаря на всички, които допринесоха да ѝ помогнем“, вълнува се д-р Лоулъл. Хирургът е провел операцията, работейки в екип със специализирани ортопеди, анестезиолози и радиолози. 

„Като част от университета в Бристол, ние сме център, ангажиран с учене през цялата кариера и се гордеем с иновациите и лечението на домашни любимци като Ариел. Радваме се, че такова прекрасно животно се възстановявя добре“, доволна е и Вики Блек, директор на болница Langford Vets, която чрез Ариел стана световно известно ветеринарно лечебно заведение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: