Планиране на ваканция това лято: Топ 3 дестинации

Планиране на ваканция това лято: Топ 3 дестинации

Ако още се чудите къде да отидете, последвайте съвета ни за правилния избор на дестинация

Повечето от нас планират да отидат на почивка, която ще ни позволи да прекараме известно качествено време със семейството си. Планирането изисква доста голямо внимание и сме виждали мнозина да блокират в момент, в който не могат да вземат решение за дестинация. Независимо къде живеете, лятото ще извика думата „ваканция“ в съзнанието ви. Сигурно сте прибягнали до любимата си търсачка, предлагаща няколко добри места. През повечето време ще отлагате пътуването поради бюджетни или времеви ограничения. Този път ви препоръчваме да планирате пътуване до далечна дестинация, която може да ви предложи приятно време и да избягате от топлината и влагата.

Трябва да знаете, че няколко дестинации са строго сезонни и има големи шансове най-доброто време за посещение да е около юли – август. Поради огромния брой опции за дестинация, първото нещо, което трябва да направите, е да добавите някои критерии, за да стесните търсенето. Местата, които ще обсъдим тук, са филтрирани през различни аспекти и се надяваме, че ще откриете място, където да прекарате почивката си. Нека се потопим в него без повече отлагане.

 

РИМ

Градът предлага многобройни места за разглеждане на открито и силно препоръчваме да прекарате лятото си тук. Много от основните места изискват билети, но за да избегнете опашката и да поддържате маршрута, предлагаме да резервирате билетите онлайн. Освен това, ако се притеснявате за времето, Рим предлага прекрасно време през цялото лято. Наред с отличните възможности за храна, ще можете да си пожелаете нещо и да хвърлите монета във фонтана ди Треви.

 

БУТАН

Всеки знае, че Бутан запазва първото място в глобалния индекс на щастието и ако възнамерявате да прекарате релаксираща ваканция, Бутан е идеалното място. Веднага щом кацнете в страната, въздухът ще ви посрещне с усещане за мистика. Местните жители също играят огромна роля в преживяването и всеки ще ви посрещне с широка усмивка и разбиране, които остават ненадминати в целия свят. Тъй като го добавихме към списъка с най-добрите дестинации за летни ваканции, няма как да пренебрегнем храната. Бутан има редица ястия, които ще предложат добра кухня на вегетарианци и невегетарианци. Горещо препоръчваме да опитате Ema Datshi, която е ежедневна храна на бутанците.

 

ШВЕЙЦАРИЯ

За всички, които търсят град, в който да изпитат хладно време на няколко часа полет от дома си, силно препоръчваме да планирате ваканция в Швейцария. На любителите на храната също ще им хареса тук, тъй като ще се почерпят със световноизвестните сирена и вина след напрегнат ден на разглеждане на забележителности. Ще има и множество дейности, в които да участвате, заедно с посещение на широка гама от замъци, като се качите на Bernina Express, който ще премине през един от най-живописните маршрути в света.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: