Луфт в географските познания на служителите от „Луфтханза” или?

Луфт в географските познания на служителите от „Луфтханза” или? Снимка: airtravelanalysis.com

Германската авиокомпания е отказала да изпълни платена услуга „Съдействие на дете” с обяснението, че малкият пътник лети за България, която според „Луфтханза” е... част от Руската федерация.

Случаят предизвика бурни коментари, след като бащата на потърпевшия малолетен пътник сподели проблема във Фейсбук. Възмутеният родител обясни, че е прибегнал до предлаганата от „Луфтханза” услуга, тъй като 12-годишният му син лети сам по дестинацията Вашингтон - София, с прекачване на летището във Франкфурт - едно от най-големите в Европа, със своя вътрешна транспортна мрежа и изключително натоварен трафик, така че ориентирането е трудно не само за дете, но и за възрастен.                                                                                                  

Загрижени за сигурността на сина си, родителите поръчали услугата „Съдействие”, но практически преди самия полет авиокомпанията отказала да я предостави, с цитираното вече обяснение. Неприятният инцидент образувал нерви на родителите и травма на детето. Но какво е образувало пропуска в познанията по география на персонала на „Луфтханза” остава неясно. 

Потребители във Фейсбук предполагат, че служителите на авиокомпанията може би са се престарали – ако са се ориентирали от ежедневните медийни изявления на знайни и незнайни български политици, които обясняват "историческите" пристрастия на българите към Русия - а западните медии охотно ги цитират. Така или иначе, в случая служителите на „Луфтханза” определено не блестят с географски познания. 

Добрата новина е, че за малкия пътник е намерено разрешение – с функцията „Придружител” доброволно и с желание се е ангажирал екипажът на самолета Вашингтон – Франкфурт. Така или иначе, случаят отприщи лавина от отрицателни отзиви за незадоволителното качество на обслужване в германскта авикомпания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: