Възрастна индийска двойка съди син и снаха, че не са им осигурили внуче

Възрастна индийска двойка съди син и снаха, че не са им осигурили внуче Снимка: impactcollective.com

Разочарованите родители искат обезщетение от 50 милиона рупии (€ 622 000), ако желанието им не се изпълни през следващата година.

Възрастният г-н Прасад посочва, че изпитва финансови трудности, след като е осигурил образование на сина си в САЩ и е платил сватбата му през 2016 г., „с надеждата да има внуци”. Освен това е теглил заем, за да подари на младоженците скъпа кола и меден месец в Тайланд.

Нереализираният дядо твърди, че снаха му и семейството ѝ контролират финансите на сина му и пречат на „младите” да имат дете. 

„Няма значение дали ще е момче или момиче, просто искаме внуче. Дадох на сина си всичко, осигурих му образование в Америка и сега с майка му нямаме пари. Трябваше да взема заем от банката, за да си построим къща. Проблемите ни са и лични, и финансови”, казва г-н Прасад пред информационна агенция ANI.

Според иска, обезщетението, за което настояват възрастните родители, е разпределено по равно между сина и снахата. 

В жалбата до съда г-н Прасад твърди, че за да отгледа единствения си син е похарчил почти 20 милиона рупии. Младият г-н Прасад, който е пилот в търговска авиокомпания, се е преместил в далечен град, купил там къща на името на жена си и прекъснал връзки с родителите си – вероятно за да се отърве от настоятелността им. Баща му казва, че за да се оправдае,  дори „се преструвал”, че с жена му са разделени.

Адвокатът на тъжителите казва пред The ​​Independent, че клиентите му трудно преглъщат избора на младото семейство да няма дете, затова настояват за обезщетение на финансовите им загуби и емоционалните травми. 

От жените в Индия се очаква да родят няколко години след брака и ако това не се случи, традиционно настроените индийски семейства често прибягват до принуда. Съдебен иск по въпроса обаче е авангардна мярка „в крак с времето”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: