Британец, искал наем за квартира „в натура”, получи една година затвор

Британец, искал наем  за квартира „в натура”, получи една година затвор Снимка: carousell.ph

Британските власти подозират, че престъплението не е изолиран случай, а често принудително развитие на отношенията между наемателки и наемодателите им мъже.

53-годишен британец е първият, осъден за подобно престъпление, „насочено към уязвими млади жени, които се нуждаят от място за престой”, обяви съдът. Осъденият е разкрит от кандидат-наемателки, оказали се телевизионни репортерки под прикритие. 

Собственикът рекламирал стаята, която давал „под наем” на уебсайт за обяви. Уж на шега искал снимки на евентуалните наемателки по бански костюм и в игрив тон намеквал, че може да замени наема със сексуални услуги. Избирал жени с ниски или никакви редовни доходи.

Случаят, изнесен по телевизията, всигнал голям шум, но както съобщава Sky news, обвиняемият продължил да пуска обявите си и след излъчването на телевизионното предаване, без да знае, че полицията в графство Съри от 2019 г. разследва случая. В резултат на следствените действия е идентифицирана първо една от жените, сключили споразумение за секс срещу наем, и след това още две подобни наемателки. 

„Находчивият” хазаин е извършил тези три сексуални посегателства в периода само от май до ноември 2018 г. - факт, който свидетелства, че потърпевшите бързо са се разделяли с "дома" си. Той се призна за виновен по обвинение в контролиране на проституция с цел печалба и две обвинения в подбуждане към проституция с цел печалба. В съобщение до приятелите си самият обвиняем нарекъл провинението си „моята малка мръсна тайна”, която му докарала „горещ душ”. 

Съдията окачестви действията му като „съвсем умишлено насочване на бездомни и уазвими жени към проституция” – дейност, станала известна по този повод в разговорния език като „секс под наем”. Разследването установи и предишна присъда на обвиняемия за нападение над 18-годишно момче. 

Осъдителната присъда е ясен знак към всички наемателки, че могат да се обърнат към полицията и съда при подобни изненади от страна на наемодателите си. Властите се надяват всички да разберат, че подобни предложения се третират като престъпление, а интересът на много чуждестранни медии към случая и юридическата му трактовка, говори, че практиката не е непозната и в други страни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: