Жертва на побой се събуди след две години кома

Жертва на побой се събуди след две години кома Снимка: policetribune.com

Уанда Палмър от Западна Вирджиния, САЩ, отвори очи две години след като беше брутално нападната в дома си и посочи нападателя – нейния брат.

До момента полицията нямаше заключения за идентичността на извършителя. Нападението, шокиращо с жестокостта си, вероятно е било извършено с мачете или брадвичка, които не са намерени на местопрестъплението, пише през юни 2020 г. местното издание West Virginia Metro News и цитира впечатленията на шерифа: „Когато стигнахме там, честно казано, помислихме, че е мъртва“. 

След месеци интензивна медицинска помощ г-жа Палмър е настанена в заведение за дългосрочни грижи, от където преди дни идва и първият сигнал до полицията, че пациентката им се е събудила и иска да говори с представител на следствието. Местните власти се отзовават веднага, за да чуят, че жертвата е идентифицирала брат си като нападател

„Имахме известна представа какво се е случило, но проблемът бяха доказателствата. Нямаше очевидци, никой друг не живееше в дома ѝ, нямаше записи нито от камери за наблюдение, нито на мобилни телефони. На практика нямаше нищо, с което да продължим напред, макар че имахме подобни подозрения“, казва шерифът. 

От медицинския персонал, който се грижи за пациентката през двете години след тежкия инцидент, казаха пред NBC News, че въпреки неврологичните увреждания от нападението, г-жа Палмър е успяла да говори достатъчно ясно, за да даде свидетелски показания. 

Братът Даниел Палмър вече е арестуван по подозрение в опит за убийство и умишлено нараняване. Нововъзникналата ситуация хвърля сянка на съмнение към показанията на майката на жертвата и заподозрения, която живее в съседна къща, но по време на нападението „не е чула нищо”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: