Публикувани съдебни записи връщат скандала със сексуалните партита на Джефри Епщайн

Публикувани съдебни записи връщат скандала със сексуалните партита на Джефри Епщайн Снимка: yahoo.com

Публикацията отново замесва имената на принц Андрю, Бил Клинтън, Доналд Тръмп и други знаменитости

Милиардерът Джефри Епщайн се призна за виновен в склоняване на непълнолетна към проституция през 2009 г. и през 2019 г. посегна на живота си, докато чакаше съдебен процес по обвинения в трафик на сексуални услуги.

Принц Андрю може би ще се изправи пред нов иск, заради твърдения на жена, описала в неприятна светлина срещата си с него в апартамента на Епщайн в Манхатън през 2001 г. Бъкингамският дворец обяви твърденията ѝ за "категорично неверни", след като през 2022 г. британското кралско семейство плати милиони на Вирджиния Джуфре за спаразумение по заведено от нея дело с обвинението, че като 17-годишна принц Андрю я е малтретирал секссуално. 

Бил Клинтън, чието име се появява в редица документи, призна, че е бивш сътрудник на Епщайн, но категорично отрече да е знаел за престъпленията му. Споменаването на Доналд Тръмп според свидетелка е по повод неин разговор с Епщайн, който планирайки парти, казал „Чудесно, ще се обадя и на Тръмп”. Документите обаче не съдържат данни за предполагаеми нарушения от страна на двамата бивши американски президенти. 

Споменават се също имената на Майкъл Джаксън и магьосника Дейвид Копърфийлд, но отново без твърдения за закононарушения. Друго име, което се среща многократно в публикацията, е Жан-Люк Брюнел, френският моден агент, който се самоуби в парижки затвор през 2022 г., докато чакаше дело с обвинение в изнасилване. Предишни публикации споменават Уди Алън, Бил Гейтс и много други елитни фигури, които обаче останаха в страни от скандала.

Документите включват повече от 100 имена, в т. ч. потенциални свидетели, а скоро се очакват и нови публикации, във връзка с дело, което приятелката на Епщайн - Гислейн Максуел води, за да докаже невинността си. Дъщерята на издателския магнат Робърт Максуел излежава присъда от 20 години затвор за ролята си на вербовчик на сексуални обекти за партитата на Епщайн. Адвокатите ѝ обжалват присъдата и вчера заявиха пред CNN: „Тя последователно и яростно поддържа своята невинност“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: