Застреляха висш парагвайски антимафиот на медения му месец

Застреляха висш парагвайски антимафиот на медения му месец Снимка: latinpost.com

Прокурор Марсело Печи е бил убит на частен плаж в популярния туристистически остров Бару, Колумбия.

Трагичната новина привлече вниманието на световните медии. Пред агенция AFP, главният прокурор на Парагвай Аугусто Салас, изрази мнение, че почеркът на атаката изглежда типичен за наркомафията, така че за момента разследването се насочва към тази версия. 

На местопрестъплението работят висши офицери от колумбийската полиция, следователи от Парагвай и криминалисти от САЩ, съобщава ВВС.

Часове преди стрелбата съпругата на Печи, журналистката Клаудия Агилера, обяви в Instagram, че очакват дете. Според нея съпругът ѝ не е получавал заплахи. По думите ѝ, нападателите са дошли с лодка или джет, единият е слязъл и без да каже и дума, е прострелял 46-годишния прокурор два пъти – веднаж в гръб и веднаж в лицето. Стрелял е и по охранителя на плажа, но не го е улучил.

Прокурор Марсело Печи има славата на специалист в борбата с организираната престъпност, трафика на наркотици, прането на пари и финансирането на тероризъм. През 2020 г. той работи по дело срещу бившия бразилски футболист Роналдиньо, който беше арестуван при опит да влезе в Парагвай с фалшив парагвайски паспорт. Тази година Печи ръководи операция, която доведе до ареста на около 30 души и конфискация на десетки имоти, придобити чрез пране на пари.

„Парагвайската нация е покрусена. Осъждаме остро това трагично събитие, което ще ни накара да удвоим усилията си срещу организираната престъпност”, написа в Twitter президентът на Парагвай Марио Абдо Бенитес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: