
Ползите за здравето от употребата на сушени сливи
- Диетология
- Текст:

Сушените сини сливи съдържат много важни хранителни вещества, които носят ползи за здравето.
Изданието Eat this, not that изброява последиците от употребата на този сушен плод.
Съобщава се, че една порция сушени сини сливи (40 грама) съдържа: 3 грама фибри, 0 грама добавена захар, 6% от препоръчителния дневен прием на калий.
Ето какви са последствията от употребата на тези сушени плодове:
Предотвратяват загубата на костна маса
Съгласно неотдавнашно проучване, ежедневната консумация на сушени сливи предотвратява загубата на костна маса в областта на тазобедрената става и предпазва от повишения риск от фрактури при жени в менопауза.
Подобряват храносмилането
Сушените сини сливи са естествено лекарство срещу запек.
Подобряват здравето на сърцето
Достатъчно е да ядете по 5-6 сушени сини сливи на ден.
Какарат ви да се чувствате сити по-дълго време
Ефектът на насищане се осигурява от фибрите, съдържащи се в продукта.
Подобряват нивото на кръвната захар
Към недостатъците на сушените сливи може да се отнесе това, че те могат да причинят подуване на корема и образуване на газове.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Китайски учени откриха стъклено „мънисто“ в проби от Луната

Tesla отново ще купува части от Китай

Тръмп ще помисли над преизбирането му за трети мандат

ЕС се страхува, че Орбан, Фицо и Симион ще се обединят срещу подкрепата за Киев

Френските фермери ще възобновят протестите си на 26 май

Икономиката на Еврозоната за първото тримесечие с ръст от 0.3%

Забележителна сделка с Qatar Airways връща позициите на Boeing

Цената на златото падна под 3200 долара за тройунция
