"Видях най-големия паяк в света върху бананите, които купих"

"Видях най-големия паяк в света върху бананите, които купих" Снимка: thesun.co.uk

Ужасеният Крейг открил нежеланата покупка в плик с тропическите плодове, закупен в супермаркет Tesco

Пред The Sun потърпевшият казва: „Първоначално бях просто в шок. Препънах се, залитнах назад и загубих равновесие”. Ужасът му ударил тавана, когато забелязал, че "страшният и зъл звяр" носи в яйчната си торбичка „може би до 200 бебета”. Сега Крейг се бори със супермаркета за повече компенсации, признавайки, че доскоро не се е страхувал от паяци, но след този случай май е „развил нещо такова”.

За да се аргументира, Крейг сложил покупката с паяка в кутия и я изпратил на службата на Tesco за борба с вредителите, която потвърдила, че огромното осмокрако е дошло с доставка от Доминиканската република. Преди дни Лондонското зоологическо дружество го идентифицира като "очевидно възрастен екзепляр" от вида „Тропически паяк-ловец”, чиито най-едри представители достигат до над 30 см, обичат банани и често се крият между тях. Ухапването им не е смъртоносно за хората, но може да причини сърцебиене, повръщане и главоболие.

Tesco се извини на IT-специалиста Крейг, предлагайки му компенсация от £ 100. Той обаче иска повече, с аргумента, че тези пари не стигат дори за едноседмичните му покупки в супермаркета им. От своя страна Tesco нареди на доминиканския си доставчик да засили проверките. Гигантът сред веригите супермаркети посочва, че има строг протокол, който предотвратява пренасянето на паяци с вносните плодове, но „в много редки случаи понякога се промъкват“.

Находката стана повод Кралското общество за защита на животните (RSPCA) да припомни: „Винаги съветваме да не боравите със случайно попаднали ви внесени животни“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: