Конкурс за пощенски служители

Конкурс за пощенски служители Снимка: UKAHT

Британският тръст Antarctic Heritage (UKAHT) обяви, че набира кандидати за пощенска служба в Антарктида.

Те ще трябва да прекарат пет месеца на ледения континент, за да обслужват най-отдалечената поща в света. Екипът ще поддържа британската база Порт Локрой и ще съжителства с колония пингвини от вида Gentoo. Едно от предизвикателствата е, че няма течаща вода, съобщава ВВС. 

От Antarctic Heritage казват, че обикновено получават стотици заявления за тези работни места. Подборът на кандидати е на конкурсен принцип. UKAHT, който работи в Кеймбридж, сменя пощенския екип всяка година, през арктическото лято, в периода на люпене на пингвините. Освен работата си в пощата, екипът отговаря и за опазването на историческите сгради и артефакти в Антарктида. Заради пандемията базата е без персонал от 2019 г.

От кандидатите се изисква да имат добра физическа подготовка, познания в областта на екологията и да са готови за начин на живот с минимално въздействие върху околната среда. Успелите кандидати ще се настанят в Порт Локрой - първата постоянна британска база на Антарктическия полуостров, използвана от 1944 до 1962 г., а от 2006 г. организирана като поща и музей.

Екипът ще има задълженията да управлява пощата и магазина за подаръци към нея, да извърши преброяване на пингвините и да се грижи за артефактите и музея в Bransfield House. Заради ковид-ограниченията, мястото не е посещавано две години, но обикновено от март до ноември - лятото на Антарктида - посреща около 18 000 души.

Ако желаете да кандидатствате, можете да го направите чрез сайта на UKAHT - www.ukaht.org. Крайният срок е понеделник, 25 април, 23:59 BST (британско лятно време). Избраните ще преминат едноседмично обучение в Кеймбридж през октомври 2022 г., преди да заминат за Антарктида, където ще живеят и работят до март 2023 г. 

Един от членовете на последния екип, работил там през 2019 г., споделя: „На кандидатите мога само да кажа – събирайте раниците и тръгвайте. Това е най-вълшебното място на света. Ще прекарате пет месеца с напълно непознати хора и когато си тръгвате, ще установите, че сте станали приятели за цял живот“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: