Facebook позволи на украинците да публикуват постове с призиви за насилие срещу руснаци

Facebook позволи на украинците да публикуват постове с призиви за насилие срещу руснаци Снимка: ferra.ru

И не само на тях

Meta Platforms ще разреши на потребителите на Facebook и Instagram в някои страни да призовават към насилие срещу руснаци и руски войници в контекста на руската спецоперация в Украйна, съобщи Reuters.

Освен това, в социалните мрежи временно ще бъдат разрешени някои публикации, призоваващи към насилие срещу държавните глави на Русия и Беларус, съгласно електронни писма до модераторите на съдържанието на Facebook и Instagram.

"Ние временно разрешихме формите на политическо изразяване, които обикновено нарушават нашите правила, като например агресивни изказвания. Както и преди, не допускаме призиви за насилие срещу обикновените цивилни руски граждани.

Призивите за насилие срещу лидерите на страните ще бъдат разрешени, ако те не съдържат такива подробности като местоположение или метод, се казва в един имейлите, визиращи неотдавнашната промяна в правилата на компанията за насилие и подстрекателство.

Временните промени в политиката по отношение на призивите към за насилие се отнасят за Армения, Азербайджан, Естония, Грузия, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Словакия и Украйна, заяви изданието.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: