Facebook ще забрани достъпа до Instagram за редица потребители

Facebook ще забрани достъпа до Instagram за редица потребители Снимка: pixabay.com

Facebook ще забрани достъпа до Instagram на потребителите без посочена дата на раждане

Facebook ще закрие достъпа до социалната мрежа Instagram на потребители, които не са посочили рождената си дата в раздела с лична информация, се казва в прессъобщение на компанията.

"Ние ясно дадохме да се разбере, че искаме да направим повече, за да създадем по-безопасно качество на обслужване за младите хора. За да направим това, трябва да знаем на колко години са всички в Instagram, така че започнахме да молим хората да споделят рождения си ден с нас, ако не са го направили по-рано", се казва в съобщението на компанията.

Facebook отбелязва, че тази информация също така ще помогне да се ограничат параметрите за управление на рекламите за аудиторията под 18-годишна възраст.

"Ще започнем да ви питаме за вашата дата на раждане, когато отворите Instagram. Ще ви покажем известието няколко пъти и ако не сте ни посочили рождения си ден до определен момент, ще трябва да го споделите, за да продължите да използвате Instagram. На второ място, ако видите предупредителни екрани, поставени в съобщенията, ще ви попитаме за рождения ви ден, преди да можете да видите това съобщение", съобщава компанията.

Социалната мрежа Facebook е основана през февруари 2004 г.от 19-годишния американски студент Марк Зукерберг. Седалището й се намира в Менло Парк (Калифорния). Facebook също притежава услугите Messenger, WhatsApp и Instagram.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: