Meta изненадващо обяви, че ще възстанови акаунтите на Тръмп във Facebook и Instagram

Meta изненадващо обяви, че ще възстанови акаунтите на Тръмп във Facebook и Instagram Снимка: стопкадър видео

Meta Platforms Inc ще възстанови акаунтите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във Facebook и Instagram през следващите седмици

Това се съобщава на сайта на Meta. Акаунтите на Тръмп бяха блокирани, след като негови поддръжници нахлуха в Капитолия на 6 януари 2021 г.


През следващите седмици ще прекратим блокирането на акаунтите на г-н Тръмп във Facebook и Instagram. Създадохме нови защити, за да предотвратим повторни нарушения“, се казва в изявление на технологичната компания.

Нейни представители казаха, че обществото "трябва да може да чуе какво казват политиците", за да направи информиран избор при гласуването. Компанията подчерта, че при наличието на ясен риск от увреждане на реалния свят, Meta все пак е готова да се намеси в публичния дискурс.

Компанията отбеляза, че "отстраняването" на бившия президент на САЩ от социалните мрежи е било спешно решение, взето при извънредни обстоятелства.

Президентът на Meta по глобалните въпроси Ник Клег, се обясни в Twitter, че компанията е наясно, че всяко решение за деблокиране на акаунтите на Доналд Тръмп ще бъде силно критикувано.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: