Instagram обмисля да пусне версия за деца

Instagram обмисля да пусне версия за деца Снимка: pixabay

В момента Instagram изисква минимална възраст от 13 години за регистрация в платформата, но не е трудно потребителите да посочат неверни данни за датата си на раждане

От компанията потвърдиха тази седмица, че планират да разработят версия и за малките потребители, която ще бъде под контрола на родителите подобно на версията Messenger Kids, съобщава La Presse.

Немалко потребители обаче реагираха остро на съобщението на Instagram, като посочиха, че това крие рискове от тормоз или излагането на децата на неподходящо за тях съдържание.

В отговор на тези критики от компанията разкриха новите си мерки за защита на подрастващите, които включват и използването на изкуствен интелект, за да се потвърди реалната възраст на потребителите. 

Една от мерките предвижда забрани за възрастни да изпращат съобщения до непълнолетни лица, които не ги следват, за да се избегне нежелана размяна на съобщения. Непълнолетните потребители също така ще получават предупредителни известия за възрастни с „потенциално подозрително поведение“, което ще има за цел да ограничи взаимодействията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: