
Виното ще се превърне в антисептичен гел
- Важно от "Акценти"
- Автор:

Винопроизводители ще преработят реколтата си в антисептик.
Поради пандемията, когато ресторантите и баровете бяха затворени в продължение на няколко месеца, огромни обеми непродадена напитка от миналогодишната реколта се натрупаха в избите на известни френски производители на вино. А през есента е необходимо съдовете да се напълнят с тазгодишната реколта.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Студената зима вдигна цената на газа до двугодишен връх

Как върви криптовалутата на Тръмп?

Международните летища в България трябва бъдат оборудвани с анти-дрон системи

Заплахите за нови мита изстреляха златото над 2900 долара

Мъск реши да купи OpenAI, компанията създател на ChatGPT

Тръмп разлюля пазарите с 25% мита върху вноса на стомана и алуминий

Ирански военни призоваха властите да отменят религиозната забрана на ядрените оръжия

Сателитната връзка на Мъск започна да работи безплатно на смартфони

В опит да се конкурира с Китай, Volkswagen ще създаде бюджетен електромобил
КЕШ клуб
300
3 000
30 000