
Виното ще се превърне в антисептичен гел
- Важно от "Акценти"
- Автор:

Винопроизводители ще преработят реколтата си в антисептик.
Поради пандемията, когато ресторантите и баровете бяха затворени в продължение на няколко месеца, огромни обеми непродадена напитка от миналогодишната реколта се натрупаха в избите на известни френски производители на вино. А през есента е необходимо съдовете да се напълнят с тазгодишната реколта.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Чехия ще налага до nет годиши затвор за комунистическа пропаганда

Китай изпрати в космоса модел на мозък върху чип

Страните от ЕС се споразумяха за 18-ия пакет санкции срещу Русия

Германия и Великобритания се споразумяха за взаимна отбрана

Пет държави от ЕС ще тестват приложение за проверка на възрастта при онлайн услуги

Борсовите цени на природния газ в Европа се покачват с близо 1%

Британски учени създадоха най-голямата колекция изображения на човешкото тяло

Има риск от спиране на дейта центрове заради жегата и недостига на вода

Жителите на Финландия неочаквано чуха по радиото руски радиостанции
КЕШ клуб
300
3 000
30 000