
Виното ще се превърне в антисептичен гел
- Важно от "Акценти"
- Автор:

Винопроизводители ще преработят реколтата си в антисептик.
Поради пандемията, когато ресторантите и баровете бяха затворени в продължение на няколко месеца, огромни обеми непродадена напитка от миналогодишната реколта се натрупаха в избите на известни френски производители на вино. А през есента е необходимо съдовете да се напълнят с тазгодишната реколта.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Каква информация е опасно да публикуваме в социалните мрежи

Златните резерви на Русия за пръв път надхвърлиха 250 милиарда долара

Вицепремиерът на Великобритания подаде оставка след данъчен скандал

Ръст на борсите в петъчната ръговия

В космоса човешките клетки остаряват по-бързо

Google трябва да плати $ 425 милиона за незаконно събиране на потребителски данни

Кои личностни черти повишават риска от развитие на хипертония?

Криптовалутата на Тръмп е донесла на семейството му $5 млрд.

Руската армия предвижда отделни части за войници с ХИВ
КЕШ клуб
300
3 000
30 000