
Виното ще се превърне в антисептичен гел
- Важно от "Акценти"
- Автор:

Винопроизводители ще преработят реколтата си в антисептик.
Поради пандемията, когато ресторантите и баровете бяха затворени в продължение на няколко месеца, огромни обеми непродадена напитка от миналогодишната реколта се натрупаха в избите на известни френски производители на вино. А през есента е необходимо съдовете да се напълнят с тазгодишната реколта.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война

СЗО заяви за ускоряване на развалянето на продукти поради глобалното затопляне

Въпреки разногласията заради търговската война, Китай ще сподели лунните проби със САЩ

САЩ и Украйна могат да подпишат тази седмица сделката за ресурсите

Атака с камион остави единадесет жертви и много ранени във Ванкувър, Канада (обновена)
КЕШ клуб
300
3 000
30 000