Виното ще се превърне в антисептичен гел
- Важно от "Акценти"
- Автор:
Снимка: pixabay
Винопроизводители ще преработят реколтата си в антисептик.
Поради пандемията, когато ресторантите и баровете бяха затворени в продължение на няколко месеца, огромни обеми непродадена напитка от миналогодишната реколта се натрупаха в избите на известни френски производители на вино. А през есента е необходимо съдовете да се напълнят с тазгодишната реколта.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:
SpaceX ежегодно изстрелва толкова сателити, колкото всички останали, взети заедно
Годишната инфлация в еврозоната през октомври забави темпа си до 2,1 процента
Си Дзинпин нарече Китай идеално място за инвестиции
На Хелоуин безопасността трябва да е на първо място
Apple обяви рекордни печалби в края на фискалната година
Индия и САЩ подписаха 10-годишен пакт за сътрудничество в отбраната
Гърция инвестира € 2.5 милиарда за борба със сушата и недостига на вода
Тръмп и Си Дзинпин стопиха ледовете
Нидерландците обуздаха популистката еуфория
КЕШ клуб
300
3 000
30 000