Виното ще се превърне в антисептичен гел
- Важно от "Акценти"
- Автор:
Снимка: pixabay
Винопроизводители ще преработят реколтата си в антисептик.
Поради пандемията, когато ресторантите и баровете бяха затворени в продължение на няколко месеца, огромни обеми непродадена напитка от миналогодишната реколта се натрупаха в избите на известни френски производители на вино. А през есента е необходимо съдовете да се напълнят с тазгодишната реколта.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:
Белият дом обяви уместността на разрешението на САЩ за Украйна да удари Русия
Tesla намали продажбите на електрокари в Китай с 20,2% през юни
Автомобилите Skoda отново ще се доставят в Русия
Десният алианс на Орбан става официална група в Европейския парламент
Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” вече работи
Учени предупредиха за приближаваща звездна експлозия, която ще се вижда от Земята
Додик обеща да не допусне Босна и Херцеговина да се присъедини към НАТО
Главчев ще участва в Срещата на върха на НАТО във Вашингтон
Politico: Има тревога в НАТО заради Байдън
КЕШ клуб
300
3 000
30 000