Търговска къща в Лондон купи 250 000 барела петрол по време на историческото потапяне под $ 0 и вероятно направи цяло състояние

Търговска къща в Лондон купи 250 000 барела петрол по време на историческото потапяне под $ 0 и вероятно направи цяло състояние

® Photo by A Perry on Unsplash


Търговец купи 250 000 барела петрол и си осигури сериозен доход в момент, когато цените на петрола станаха отрицателни, предизвиквайки колебания на пазарите и оставяйки повечето  търговци да се опитват да намерят възможности за оцеляване от двете страни на Атлантическия океан, съобщи Bloomberg в сряда.

Но за BB Energy, лондонска търговска къща, историческият срив на петролния пазар беше златна възможност поради конкурентното и предимство да има капацитет за съхранение спрямо други фирми, каза пред Bloomberg източник, който не е упълномощен да говори по темата. Английската фирма купи около 10% от всички барели  суров  WTI за доставка през май.

Цените на петрола в САЩ достигнаха най-ниските нива от 37,63 долара на 20 април поради изключителен недостиг на възможности за съхранение. Това означава, че повечето търговци, освен BB Energy, трябваше ефективно да плащат на търговците, за да се отърват от петрола, който имат.
Остава неизвестно дали BB Energy все още държи закупените барели и колко е платила (или наистина е била платена) за тях, както и колко е изкарала от тях.

Фирмата търгува 20 милиона метрични тона   нефтен продукт годишно. Липсата на възможности за съхранение, особено в ключов склад в Кушинг, Оклахома, и намаляването на търсенето на стоката по време на продължаващата пандемия от коронавирус, допринесоха за историческия срив на цените на WTI.


След сриването на цената на петрола има опасения, че договорът за петрол  за юни може да следва същия модел от месец май.

Американският регулатор за стоки издаде рядко предупреждение в сряда (13 май), призовавайки участниците на пазара да се подготвят за сценарий за повторен случай на отрицателни цени за юни за WTI договори. В сряда ОПЕК намали прогнозата си за търсене с една трета, заявявайки, че очаква търсенето да спадне с малко над 9 милиона барела на ден през 2020 г. ОПЕК преди това прогнозира спад от 6,84 милиона барела дневно.

В момента цената на американския петрол се търгува за  около 26,62 долара, което е нагоре с 4,3%. Brent: международният показател е 30,36 долара за барел, което е с 2,9% повече от 6:20 ч. ET, сочат данните на MarketInsider.

Прочетете още за:
енергетика индекси петрол

  0 
  0