
Как най-добре се съхранява хлябът
- Здравеопазване
- Източник: pnp.ru
- Автор:

Според експерти най-добре е хлябът да се съхранява на тъмно и сухо място. Кутията за хляб не трябва да се държи на прозореца или в близост до печката – идеалната температура за нея е 20-25 градуса, а влажността на въздуха не бива да надвишава 70%. Ако хлябът е в полимерна опаковка, то той не трябва да се съхранява на слънце, тъй като може да се образува конденз.
Освен това експертите предупреждават, че нарязаният и пакетиран хляб е по-податлив на мухъл. В пшеничните продукти, приготвени без закваска, мухълът може да се появи за денонощие, докато при продуктите с квас това става не по-рано от 36 часа, а при ръжен и ръжено-пшеничен хляб дори след 40 часа.
Хлябът е безопасен за хората до момента, в който върху него се появи малка бяла, леко пухкава „точка". В този случай няма да е достатъчно да я отстраните, ще трябва да се откажете от целия хляб. Мухълът може да бъде открит и по леката гранясала миризма на продукта.
Плесенясалият продукт е опасен, тъй като плесените произвеждат вещества, които могат да бъдат остро токсични или канцерогенни. Има доказателства, че плесенясалите храни могат да представляват сериозна заплаха за отслабената имунна система. Те могат да причинят заболявания като бронхиална астма или алергии към редица храни.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Европейският съюз планира „бариера от дронове“ на границата с Русия

Саудитска Арабия преразглежда грандиозния си план Vision 2030

Илон Мъск ще предложи на акционерите на Tesla да инвестират в стартъпа xAI

Орбан призова ЕС да наложи санкции срещу Украйна

Meta купи стартъп за клониране на гласове

Във Великобритания се оплакват от недостиг на вносни сирена

Биткойн с рекордна цена в началото на „крипто седмицата“

Въвеждането на еврото може да отслаби влиянието на некоректните търговци
