
Нидерландия: нов живот за стария хляб
- Компании
- Текст:

Но трима пекари от град Вестеруърт решиха да се борят с това и се научиха как да пекат пресен хляб от стар хляб.
"Сусамовите семена, ядките, всичко, което съдържа месо и животински протеини, се пресява. Останалото слагаме на купчини и отива направо в машината", казва за Euronews собственикът на пекарната Bakkersgrondstof Пол Бернтсен.
Хлебопроизводителите успяват да преработят около една четвърт остарял хляб. Първо се изсушава в специална машина и се нарязва на ситно, след което получената маса се добавя към прясното тесто.
Брюксел вече се заинтересува от проекта и той получи европейско финансиране. Но подобна концепция все още има проблеми.
Следващата цел на хлебопроизводителите е да увеличат количеството преработен хляб от 10 на 100 хиляди килограма годишно.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Около 52% от мъжете в Русия не доживяват до пенсионна възраст

Шумът от трафика вдига кръвното налягане

Французите обогатиха палитрата на протестите

Тръмп: „Аз съм, може би, най-невинният човек в историята на САЩ“

Торнадото в Мисисипи е най-смъртоносното от 2011 г.

Посещението на Си Дзинпин в Русия намали вероятността от ядрена война

Протести против реформа в съдебната система в Израел

Руско тактическо ядрено оръжие ще бъде разположено в Беларус
