Децата се завръщат по улиците на Испания след 44 дни в изолация

Децата се завръщат по улиците на Испания след 44 дни в изолация

® www.daytondailynews.com/

Детската глъчка се завърна по улиците на Испания след 44 дни в изолация, след като правителството отмени задължителната изолация за най-младите си граждани. 

Децата могат да се разхождат с родител в продължение на един час и в рамките на един километър от дома си. Те могат да вземат една играчка със себе си, но не им е разрешено да играят с други деца и трябва да спазват дистанция от 1 метър с други хора.


Испания наложи особено строга изолация, тъй като се бори за овладяване на голямото разпространение на коронавирус в страната. Държавата регистрира почти 225 000 случая на заразяване и отчете близо 23 000 смъртни случая вследствие на COVID-19, въпреки че истинската цифра може да бъде и по-голяма.

Строгите мерки помогнаха за намаляване на дневния процент на заразяване. Преди месец той беше над 20%, а тази седмица е 2%, като с това се облекчи натискът върху болниците, които бяха пред колапс.

Правителството планира да разреши и на възрастните да излизат за упражнения и спорт през следващата седмица. В момента е разрешено единствено излизане за закупуването на храна и лекарства и се допускат неизбежни пътувания до работното място.


Прочетете още за:
коронавирус мерки свят

  0 
  0