Бил Гейтс предупреди за предстояща катастрофа, много по-тежка от сегашната

Бил Гейтс предупреди за предстояща катастрофа, много по-тежка от сегашната

Светът в бъдеще може да се сблъска с глобална криза, последиците от която ще бъдат по-тежки от тези с пандемията от коронавируса. Това написа в своя блог основателят на Microsoft Бил Гейтс.

Той отбеляза, че светът бе разтърсен от глобална криза, която доведе до трагичен брой смъртни случаи, накара хората да се страхуват да напускат домовете си и причини икономически трудности, с които предишните поколения не са се сблъсквали.

Тя продължава да влияе на целия свят. Очевидно говоря за пандемията от COVID-19. Но само след няколко десетилетия на същото описание ще отговаря друга глобална криза - изменението на климата. Колкото и страшна да е тази пандемия, изменението на климата може да бъде още по-лошо”, пише Гейтс.

От началото на годината в интернет започнаха да се разпространяват конспиративни теории, че Гейтс има връзка със създаването на коронавируса и възнамерява да се възползва от разразилата се криза.

По-специално авторите на подобни конспиративни теории и тези, които ги разпространяват, смятат, че основателят на Microsoft иска да имплантира чипове у хората под прикритието на ваксинации. Като потвърждение те посочват реч на Гейтс през 2015 г., в която той нарича появата на вируса най-голямата заплаха за човечеството.

Гейтс опроверга подобни конспиративни теории и отбеляза, че подобни слухове е трудно да се отрекат, „защото това е толкова глупаво и странно“. Той също така смята, че подобни теории могат да изострят ситуацията с болестта, а хората няма да се доверят на кампаниите за ваксинация и ще откажат да се ваксинират.

Това е комбинация от социални мрежи, които разпространяват вълнуваща информация, и пандемии, заради които хората се съмняват във всичко и искат просто обяснение на случващото се", каза основателят на Microsoft.


Прочетете още за:
Бил Гейтс климат криза

  12 
  7