Храните се леко нездравословно?

Храните се леко нездравословно? Снимка: hypebeast.com

Има решение, казват от глобалната верига ресторанти за бързо хранене McDonald's

Критикувани често заради нездравословните характеристики на менюто си, McDonald's изглежда се опитват да решат този проблем, като предлагат опция за спорт, още докато се наслаждавате на своя бургер. 

И ако някога сте си мечтали да се метнете на велосипеда с Биг Мак в ръка, сега вече можете - поне в Китай! Столовете в ресторант на глобалната верига там са заменени със специално пригодени велотренажори. Леко вкопани в пода, съоръженията са с удобна височина, която позволява на клиентите да въртят педалите, докато се хранят. 

Така че, ако са решили да се поглезят с типичното за McDonald's меню, критикувано често като „бърза” или „вредна” храна (junk food), любителите на бургери веднага мога „да ги изгорят” и да се освободят и от излишните калории, и от угризенията, че се хранят нездравословно.

Така предоставяйки удобно и модерно тренировъчно оборудване, McDonald's едновременно обновяват интериора си и отдават дължимото на здравословния начин на живот - и мнозина смятат, че това интересно допълнение в обзавеждането има бъдеще

Заснета и качена в TikTok, авангардната идея събра над 32 милиона гледания и стотици хиляди коментари. Видеото показва клиентка на McDonald's, която се наслаждава на бургер и безалкохолна напитка, докато усърдно върти педалите на велотренажора с идеята, незабавно да изгори поетите калории. 

Дали нездравословното хранене би могло да се компенсира по този начин, все още няма изследвания. 

Интересен въпрос е обаче, дали ритъмът, с който се въртят педалите, ще се отрази и на ритъма на дъвкане. Защото ако е така, по-бързите на велотренажора ще имат нужда от няколко бургера, за една тренировка с ефективна продължителност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: