По време на пандемия: В САЩ робот прави безконтактен маникюр

По време на пандемия: В САЩ робот прави безконтактен маникюр Снимка: kp.ru

Разработчиците уверяват, че това е най-безопасният начин за грижа за ноктите по време на пандемия

Първият в света робот за маникюр се намира в Сан Франциско, САЩ, съобщава Daily Mail. Достатъчно е само да изберете цвета на лака, да платите $8 и след няколко минути можете да се насладите на добре поддържани нокти.

Разработчиците на робота от компанията Clockwork твърдят, че техният маникюр е "най-благоприятен за пандемия", тъй като не изисква никакви контакти – цялата процедура се извършва от машина. 

Роботът прави снимки на всеки пръст преди процедурата. Благодарение на специални сензори устройството точно определя границите на нокътната плочка и не излиза извън краищата й. Впрочем, процедурата не може да се нарече пълноценен маникюр – макар че работи по-бързо от човек, интелигентна машина-робот не може да го замени напълно. Тя не извършва никакви манипулации с ноктите (например подрязване, изпиляване и придаване на форма, изрязване на кутикулите), с изключение на лакирането им. Сайтът на разработчика обаче намеква, че това е временно и скоро роботът може да има нови функции.

От Clockwork заявиха, че виждат целта си в създаването на машини, които да освободят човек от рутинната работа.

Съобщава се, че роботите за маникюр се подлагат на задължителна дезинфекция след всеки посетител (за това между сесиите се установява технологично прекъсване в рамките на 10 минути), а всички служители на фирмата са  ваксинирани срещу коронавируса.

Предполага се, че в бъдеще такива устройства ще бъдат инсталирани в магазини, офиси и дори жилищни комплекси.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: