Тайната на японския маникюр

Тайната на японския маникюр Снимка: Hello.ru

Нова тенденция нахлу в индустрията за красота. Каква е тайната на популярността на японския маникюр?
Японският маникюр може да се нарече церемония, която се изпълнява внимателно и бавно. В края на тази процедура клиентът получава не само идеално здрави и спретнати нокти, но и добро настроение. 
Това е церемония, която позволява да получите здрава и изненадващо силна нокътна плочка.

Методът
Методът е основан на стимулиране на процесите на естествена регенерация и възстановяване на тъканните клетки и днес той се счита за един от най-ефективните и популярни методи в света. 
Японският маникюр може да се използва не само за възстановяване на повредени нокти, но и като профилактична процедура при следните проблеми:
- влошаване на състоянието на ноктите поради метаболитни нарушения;
- увеличаване крехкостта на ноктите;
- прекомерна сухота на нокътната плочка;
- бавен растеж на ноктите;
- поява на стратификация на ноктите.

Отличителна черта
Основната отличителна черта и гордостта на японския маникюр е използването на изключително екологични и естествени материали. 
Процедурата е базирана на индивидуална системна диагностика, след което специалист избира личен подход за решаване на проблемите на ноктите и кожата на ръцете. Процедурата се извършва с помощта на специални продукти, включват се минерални пасти и прахове с уникални серуми. 

Всички процеси, чрез които се обработват ръцете, имат само естествени съставки. Инструментите също са изработени от естествени материали. Майсторите на японския маникюр използват пръчки от портокалово дърво, балсамирани пили, шлифовъчни инструменти, изработени от велурена телешка кожа. Те никога не използват метални инструменти, тъй като те увреждат ноктите.

Процедурата
- Процедурата при японски маникюр започва с почистване на кожата с оризово мляко, което омекотява кожичките. 
- След това се прави пилинг на нокътните плочи. За него се поставя перлена паста, кварц и калциев серамид. Това помага за укрепване на нокътя и изглаждане на повърхността му. След обработката нокътят изглежда лъскав и равномерен, без никакви драскотини, за разлика от традиционните продукти. 
- След пилинг процедурата се прави релаксиращ масаж на ръцете с етерични масла. 
- Следва омекване на кутикулата и нейното отстраняване. Това се прави с помощта на дървена пръчка и специален състав от морски водорасли. 
- С помощта на велурена гъба се втрива овлажняващ серум в ноктите. 
- Полирането се извършва с помощта на пчелен восък и перлен прах. В резултат на такава грижа нокътят е защитен от вредното въздействие на околната среда. Водата и домакинските химикали вече няма да унищожават ноктите. 
- Японската процедура за маникюр завършва с масаж, при който се използват горещи торбички с морска сол и ароматни билки. Съставът на серумите и продуктите за грижа варират в зависимост от състоянието на ноктите. 

Поддръжка
За да имат отличен ефект, процедурите за маникюр се правят поне веднъж на две седмици. 
Ако го правите редовно, ноктите ви винаги ще изглеждат добре поддържани и красиви и няма да е необходимо да прибягвате до процедури като удължаване на ноктите или прием на различни витамини. 


Дълготрайност
Блясъкът върху ноктите трае 3-4 седмици в зависимост от структурата на ноктите. Нокътната плоча има здрав и чист вид, не се лющи и не се чупи. Може дори да не използвате лакове, тъй като ноктите ще са естествено красиви.

Питате се, къде са недостатъците на японския маникюр? Недостатъци няма! Единствената досадна страна на този метод е по-високата му цена, тъй като процедурата предполага индивидуален подход към всеки клиент.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: