Прогноза: През 2022 г. пандемията свършва, световната икономика ще се възстанови напълно

Прогноза: През 2022 г. пандемията свършва, световната икономика ще се възстанови напълно Снимка: https://pixabay.com/

Според прогнозите на анализаторите на американската инвестиционна банка JPMorgan Chase & Co, 2022 г. ще бъде белязана от края на пандемията и пълно възстановяване на световната икономика

В прогнозата на банката за следващата година се говори за „силно циклично възстановяване, връщане на глобалната мобилност и освобождаване на отложеното  потребителско търсене“, пише Axios.

Считаме, че 2022 г. ще бъде годината на пълно възстановяване на света, край на пандемията и връщане към нормалните икономически и пазарни условия, които имахме преди появата на COVID-19“, обещава главният  стратег на глобалните пазари и ръководител на Global Research Марко Коланович.

Според прогнозите на JPMorgan през 2022 г. американският индекс S&P 500 ще се повиши с осем процента, а акциите на нововъзникващите пазари - с 18 процента.
 

В същото време Коланович предупреди за рисковете, които инвеститорите ще трябва да отчитат - засилване на геополитическото напрежение в Европа и Азия, предстояща   енергийна криза, несигурността относно високата инфлация и нормализирането на парично - кредитната политика. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: