Австрия налага по-строги мерки за пристигащите от България и Румъния

Австрия налага по-строги мерки за пристигащите от България и Румъния Снимка: pixabay.com

Поради големия ръст заразени в тези страни.

Австрийските власти обявиха и че ще удвоят граничния контрол на границите с Унгария и Словения. 1800 полицаи ще бъдат командировани на входовете и изходите на страната, а засиленият контрол ще бъде упражняван най-вече спрямо прибиращите се от балканските държави.

Австрийските граждани, които се намират в България, Румъния и Молдова, са призовани възможно най-скоро да се свържат с дипломатическите представители на алпийската република там. А живеещите в тях австрийци са призовани да ги напуснат максимално бързо. За пристигащите от България, Румъния и Молдова на територията на Австрия влиза в сила изискването за 14-дневна карантина - в противен случай ги заплашва глоба до 1450 евро

Причина за повишаването на нивото на риск при пътуване в тези три държави е високият брой новорегистрирани случаи на заразени с коронавирус. Така Австрия се превърна в поредната страна, която върна ограниченията спрямо пътуващите от България заради сериозния ръст в потвърдените случай на COVID-19. През последното денонощие България регистрира рекордните 240 нови случая на новозаразени.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: