Хотел, защитаващ от ковид, ще бъде построен във Флорида

Хотел, защитаващ от ковид, ще бъде построен във Флорида Снимка: Еuronews

Повече от 500 апартамента и хотелски стаи - и пълна ковид безопасност

Във Флорида започват строителството на небостъргач, защитаващ обитателите си от инфекции, съобщава Еuronews От общо 55-те етажа 10 ще заема медицински център, в който са готови да проведат диагностика и да окажат необходимата помощ. На етажите ще работят роботи-чистачи, способни да се борят с бактериите. Хотелът-небостъргач е проектиран като обикновен хотел, но по време на пандемията решават да извършат корекции в него.

"От момента, в който влезете в асансьора, използвате само безконтактни технологии. Тук има система за пречистване на въздуха, има възможност директно в сградата да се ползват всички възможности на медицинския център. Ако имате и най-малкото подозрение, влизате в асансьора, слизате и молите да бъде извършен медицински преглед", разказва Пеги Олин, брокер на недвижими имоти.

Стойността на проекта е половин милиард долара. Архитектите и конструкторите обещават, че в тяхната сграда ще бъде възможно да се преживеят и нови пандемии, ако възникнат. Но планират да завършат хотела след три години.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: