Два строежа ще бъдат завършени скоро – пътят за Перник и язовир „“Студена”

Два строежа ще бъдат завършени скоро – пътят за Перник и язовир „“Студена” Снимка: МРРБ

Това са дълго чакани и добри новини за перничани

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова съобщи в предаването „Денят започва“ на БНТ, че два строежа за перничани ще бъдат завършени скоро. Това са пътят София – Перник и ремонтът на язовир “Студена”

„Заварихме пътя, който е ремонтиран, но отново поради изчерпан бюджет на АПИ няма пари да се направят мантинелите. След много дълги умувания от бюджета на МРРБ отделихме 1 млн. лв. за мантинели на пътя София – Перник“, каза в студиото арх. Виолета Комитова. Пътят е изключително натоварен, тъй като през него минава основният трафик на Югозападна България.

Втората добра новина, която съобщи министърът, е свързана с въвеждането в експлоатация на язовир „“Студена”. „На 3 септември бяха направени 72-часовите проби и ако всички документи по този строеж са наред, ще го завършим и въведем в експлоатация“, съобщи регионалният министър. 

Тя припомни, че строителството е започнало още през 2012 г., поради което водоснабдяването в региона е критично, но в най-скоро време и този проблем ще намери своето решение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: