Чиновник източи язовир, за да намери изгубения си смартфон

Чиновник  източи язовир, за да намери изгубения си смартфон Снимка: ferra.ru

Той продължава да твърди, че не е извършил нищо нередно

Инспекторът по храните Раджеш Вишвас от Индия стана герой на необичайно събитие, случило се по време на рутинната му проверка на язовир Кхеркат в централния индийски щат Чатисгарх.

За това съобщава порталът Android Authority.

По време на фотосесия, използвайки своя смартфон Samsung, служителят по невнимание го изпуска във водоема. Обикновено, когато хората изпуснат смартфона си по такъв начин, те просто се примиряват със загубата.

Вишвас обаче не е от тях. Той не смята да се откаже и да се предаде толкова лесно.

Използвайки правомощията си на държавен служител, на първо място той нарежда на екип от водолази да търсят телефона му. Екипът за претърсване на язовира обаче не успява да намери апарата. Но това не спира Вишвас.

Той плаща за използването на дизелова помпа, с която да се прехвърли водата от язовира в съседния канал. Вишвас утвърждава, че е получил устно разрешение от друг чиновник за извършването на тези действия.

За три дни дизеловата помпа изпомпва около 2 милиона литра вода. Според експерти този обем е достатъчен за напояването на 6 кв. км земеделска земя.

В крайна сметка инспекторът успява да извади потъналия смартфон Samsung. По това време обаче той е престоял под водата твърде дълго и вече е спрял да работи. Мисията на чиновника е спряна от негов колега от отдела за водни ресурси.

Раджеш Вишвас е отстранен от работа, докато не бъде извършена проверка. Въпреки това, той все още твърди, че не е направил нищо нередно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: