Уникалният код от електронното преброяване на населението не съдържа лична информация

Уникалният код от електронното преброяване на населението не съдържа лична информация Снимка: dlpng.com

Ако по някаква причина ви е невъзможно да предадете кода си на преброителя, не се безпокойте – няма да бъдете глобени, а преброяването ви е завършено и валидно.

2152368 души са се преброили електронно, сочат данните на Националния статистически итститут (НСИ) към 6:00 часа днес, 28 септември. Всеки, който успешно е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си уникален преброителен код.

Кодът от е-преброяването е от 15 цифри и съдържа служебна кодирана информация - за общината, контролния и преброителния участък, в който се намира домакинството. В него няма никаква лична информация, която може да бъде използвана от друг човек. Затова и хората не бива да се притесняват, че би могло да има злоупотреби с него.

В страната преброителите използват различни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили електронно. Освен сините «закачалки», те залепват съобщения във входовете със своя телефон или имейл. Независимо как преброителят е оставил контактната информация, можете да се свържете с него и да предадете кода. Ако по някаква причина ви е невъзможно, не се безпокойте – няма да бъдете глобени, а преброяването ви е завършено и валидно., съобщават от прессентъра на НСИ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: