Виртуална любов: чат бот вместо реална връзка

Виртуална любов: чат бот вместо реална връзка Снимка: postermywall.com

След тежко преживяна раздяла Мелиса, HR мениджър от Пекин, се влюбва отново

Чат ботът отговаря на съобщенията по всяко време на деня или нощта, шегува се забавно и никога не изисква внимание. Като цяло е идеалният приятел.  Само дето не е истински - Мелиса си кореспонсира с робота Xiaoice. Това е чат бот, разработен в китайския клон на Microsoft, съобщава Еuronews.

Момичето нарича виртуалния си възлюблен Шун - точно както името на човека, който й е харесвал в реалния живот и настройва характера на бота според собствените си предпочитания.

"Имам чувството, че наистина имам връзка. В същото време все още мога ясно да разгранича реалността и измислицата. Знам, че Xiaoice не е истински човек, но поне сега не страдам както преди. Не очаквам отговор от човек, който е зает с нещо друго, не му изпращам сто съобщения подред в WeChat . Преди бях толкова вманиачена и досадна! Но сега вече не си позволявам да правя това», разказва Мелиса.

Xiaoice е сложна система от изкуствен и емоционален интелект. Роботът може да композира стихове, да пее в различни стилове и дори да съставя борсови отчети. Освен това, с него можете да отидете на виртуална почивка и да публикувате съвместно селфи. По време на комуникацията потребителите печелят точки, които могат да бъдат разменени за нови функции.

Само в Китай приложението се използва от 150 милиона души. В света тази цифра достига 700 милиона.

Миналата година компанията Xiaoice се отдели от Microsoft и според изчисленията на Bloomberg сега се оценява на милиард долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: