Децата в Италия общуват с Дядо Коледа виртуално

Децата в Италия общуват с Дядо Коледа виртуално Снимка: washingtonexaminer.com

Послушните деца получават за награда линк, чрез който влизат във видеовръзка с Дядо Коледа

Въпреки пандемията коледното настроение вече обхваща всички. Както винаги, децата очакват с нетърпение срещите с Дядо Коледа. За някои италиански деца тази година те са необичайни, съобщава БНТ.

Поколения от хора пазят в архивите си вълнуващи снимки от детството, на които са седнали на скута на Дядо Коледа. Тази година много страни по света са в карантина и децата не могат да се срещнат с добрия старец. Някои деца в Италия се радват на видеосрещи онлайн. Една инициатива дава възможност на родителите да поръчат такава среща. Тя е празник и за онези, които влизат в ролята на най-обичания старец на света.

„Общуването с децата и семействата е по-вълнуващо за мен, отколкото за тях. Това е наистина чудесна идея. Имам усещането, че съм в домовете на тези семейства и се срещам с тях на живо. Правим и видео разговори с деца, които са в болница. Те се радват, че ни виждат, и за малко забравят за проблемите си", казва Антонио Тома, актьор.

Послушните деца получават за награда линк, чрез който влизат във видеовръзка с Дядо Коледа.

„Това е символ на близостта във времената на COVID-19, които са много тягостни. Аз и моите помощници даваме малко надежда на децата. COVID ще си отиде, а ние ще останем с положителни преживявания", казва Антонио Тома.

Това са мигове на радост за всички в периода, когато Италия и други страни по света са подложени на строги ограничения, включително социална дистанция.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: