Netflix въвежда задължителни ваксинации за кинотворците

Netflix въвежда задължителни ваксинации за кинотворците Снимка: pixabay

Netflix ще въведе задължителна ваксинация срещу COVID-19 за актьорите, участващи в снимките, и за целия персонал от снимачния екип, работещ директно на снимачната площадка, които са в контакт помежду си

За това съобщиха Hollywood Reporter и Variety. Компанията стана първото голямо холивудско филмово студио, което прие нови протоколи за връщане към нормална работа при пандемия. Протоколите бяха съгласувани миналата седмица от профсъюзите на Холивуд, представители на големи филмови компании, Алианса на продуцентите на филми и телевизия, гилдията на филмовите актьори и други отраслови профсъюзи и гилдии.

Приетите протоколи позволяват на компанията да задължи всички служители на снимачната площадка да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, включително актьори, но не и други участници във филмовия процес. Те също така предполагат, че други санитарни и епидемиологични изисквания могат да бъдат смекчени на места, където всички участници в процеса на заснемане са ваксинирани.

Изключение може да се направи за тези, които отказват ваксинация по медицински причини, възраст или в съответствие с религиозните си убеждения. Също така изискването за пълна ваксинация може да не се прилага за проекти, които вече са стартирани.

Netflix въведе нови правила на фона на затягане на ограниченията в САЩ, свързани с разпространението на заразния щам "делта". По -рано, поради това, властите в страната върнаха режима за маски на закрито, въпреки добрите нива на ваксинация. 

Миналата седмица актьорът Шон Пен отказа да поднови снимките на Gaslit, докато всички участници в снимките и продукцията не бъдат ваксинирани.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: