От "умирай трудно" до деменция: болестта на Брус Уилис прогресира

От "умирай трудно" до деменция: болестта на Брус Уилис прогресира Снимка: wikipedia.org

Роднините на Брус Уилис съобщиха за прогресиращата болест на актьора

68-годишният холивудски актьор Брус Уилис страда от деменция. Болестта прогресира, призна съпругата му Ема Хеминг по време на телевизионното шоу Today.

По думите й състоянието на Уилис се е влошило драстично. "Деменцията е нещо трудно. Трудно е за човека, на когото е поставена такава диагноза. Трудно е зи а семейството му", отбеляза Хеминг. Деменцията е семейно заболяване, казва тя. "Едно от нещата, за които е отговорна фронталната част на мозъка, е самосъзнанието. Някои губят първо него , губят разбирането, че са се променили, други запазват самосъзнанието си по-дълго", отбеляза съпругата на актьора. Според нея Уилис вече не разпознава близките си и не разбира речта на околните.

Редом с актьора е не само настоящата му съпруга, но и бившата - Деми Мур, която често идва да го посети. Те отпразнуваха 68-ия рожден ден на Уилис заедно.

Припомняме, че за болестта на Уилис през март 2022 г. съобщи режисьорът Мат Ескандари. Актьорът също така обяви и края на кариерата си.

Брус Уилис е широко известен на публиката с ролите си във филмите "Смъртта й прилича", "Дванадесет маймуни", "Петият елемент", "Чакала", "Град на греха", както и в поредицата екшън филми "Умирай трудно" и др.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: