Eпичната битка на екс-Бранджелина продължава

Eпичната битка на екс-Бранджелина продължава Снимка: blastingnews.com

Анджелина Джоли спечели победа в съдебния спор с Брад Пит, след като съдът дисквалифицира частния съдия, нает от двойката

Актьорите са заклещени в съдебна битка за попечителство над децата си, откакто  през 2016 г. Джоли подаде молба за развод.

През май тази година частният съдия Джон Удеркирк излезе с решение за съвместно попечителство на двамата родители. Но вчера съдът в Калифорния се съгласи с жалбата на Джоли съдията да бъде отстранен от делото, което минира и решението му за съвместното попечителство. BBC проследи основанията.

В решението си апелативният съд заяви, че съдия Удеркирк не е разкрил бизнес отношенията си с адвокатите на Брад Пит. Това е „нарушение на професионалната етика", което може да постави под съмнение „способността на съдията да бъде безпристрастен", смята съдът. Решението му означава, че може да се наложи съдебната сага за попечителството над петте непълнолетни деца на двойката да бъде подновена пред нов съдия.

В САЩ често се наемат частни съдии, за да посредничат при спорове между разведени знаменитости от съображения за поверителност.

Според говорителя на Брад Пит решението се основава на технически проблем. По думите му: „Фактическите доказателства, които накараха съдия Удеркирк да постанови решението си през май, не са се променили."

Представителите на Джоли тепърва ще коментират малката победа. Но след решението за попечителство от май осведомен източник изрази пред агенция FP убедеността на Анджелина, че тя и децата не са получили справедлив процес.

Джоли разкритикува и решението на съдия Удеркирк да не позволи на децата на двойката да свидетелстват в съдебни заседания. Актрисата очевидно не смята, че последствията от нещо подобно биха били меко казано противоречиви.

Спорът за попечителство се отнася до петте непълнолетнии деца на бившето звездно семейство: Пакс на 17, Захара на 16, Шайло на 15 и 13-годишните близнаци Вивиен и Нокс. Най-големият, Мадокс (19 г.), покрай когото възникна мотивът за семейния разрив, не е обект на решението за попечителство.

Известни сред феновете им като „Бранджелина“, двете холивудски знаменитости се срещнаха на снимачната площадка на „Г-н и госпожа Смит” през 2004 г. Двамата бяха заедно цели 10 години, преди да се оженят през 2014 г. Само след две години обаче, през септември 2016 г. двойката се раздели, като Джоли се позова на „непримирими различия“.

Пит беше разследван за евентуално малтретиране на деца, малко преди Джоли да подаде молба за развод, но по-късно обвиненията срещу него бяха свалени. Разводът на двамата беше обявен през 2019 г. 

Бракът е трети за Джоли, след двете ѝ брачни клетви с актьорите Били Боб Торнтън и Джони Лий Милър, докато Пит се е женил веднъж за звездата от „Приятели” Дженифър Анистън. 

В звездните среди на Холивуд се шушука, че Анджелина продължава да показва „неочакван" характер, пренебрегвайки всякаква дискретност, без да се бои как ще реагират децата им с Пит. Някои виждат в това причината напоследък социалните медии да се пълнят със „сценки и случки” под наслова „Какво златно сърце има Анджелина Джоли”, които определено целят малко по-друг имидж от този, който актрисата показва в рздялата с Брад Пит. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: