Отмъщението на Анджелина Джоли продължава

Отмъщението на Анджелина Джоли продължава Снимка: dailymail.co.uk

Този път „топката” е в полето на Брад Пит, който съди бившата си съпруга за продажбата на нейния дял от френските лозя на бившето звездно семейство, което години наред омайваше Холивуд с демонстрации на любов и преданост.

Двойката е купила Chateau Miraval през 2008 г. и шест години по-късно двамата се ожениха там, припомня ВВС. Пит казва, че той и бившата му съпруга са се договорили да не продават дяловете си без съгласието на другия. Но Джоли го направи и продаде своя дял не на кого да е, а на руски олигарх

Адвокатите на актьора, носител на Оскар, казват, че имението Chateau Miraval в Южна Франция, което включва дом, лозя, съоръжения за винопроизводство и винарска изба, "се е превърнало в страст на Пит" и под негово ръководство е прераснало в "многомилионна история с международен успех".

Адвокатите на Пит поискаха процес със съдебни заседатели. В правните документи, подадени в Лос Анджелис в четвъртък, се посочва, че инвестициите и работата на Пит са помогнали за гарантираното развитие и рентабилност на избата като "един от най-високо ценените производители на розе в света". Споменава се също, че като съсобственик Анджелина Джоли в последните години е минирала усилията на бившия си съпруг да управлява добре имението, включително и с прекомерно забавяне на финансови документи и отчети.

В иска се казва, че без знанието на Пит, Джоли е продала дела си на производител на спиртни напитки, контролиран от руския бизнесмен Юрий Шефлер „с намерението да подкопае инвестицията на Пит и с ясното съзнание, че Шефлер и неговите филиали ще се стремят да контролират бизнеса, на който Пит се е посветил“. Адвокатите смятат, че този ход има за цел да причини "неоправдана вреда" на Пит.

Съобщава се още, че имението е купено от двойката за около € 25 милиона. Запознати твърдят, че първоначално Брад Пит е притежавал по-голяма част от акциите, но впоследствие – и в дните на щастливия семеен живот - е дарил на Джоли толкова, че да бъдат равностойни партньори. Подчертава се също, че имението е придобило настоящата си много по-висока стойност благодарение на инвестициите на Пит и упоритата му добра работа като бизнесмен.

Анджелина Джоли заобиколи общоприетото условие на етичния бизнес да се съобрази с волята на съдружника си и това кара мнозина да гадаят какво точно е предизвикало неутолимата жажда за отмъщение срещу бившата ѝ голяма любов. Двамата се срещаха 10 години, преди да се оженят – период на любов, взаимност и подкрепа, в който се родиха трите им биологични деца, а Брат Пит осинови и осиновените преди брака им деца на Джоли. 

Изглежда, че и раздялата им ще бъде дълголетна, макар и не така бляскава, предсказват любители на холивудската светска хроника.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: