Самотните жени от висшата лига

Самотните жени от висшата лига Снимка: pixabay

Знаете ли каква е горчивата истина днес? Фактът, че много хора, които са добри във всяко едно отношение, остават самотни

Не се опитвайте да намерите уловка в тях - такава просто не съществува.

Защо все повече хора, които са прекрасни във всяко отношение, избират пътя на самотниците? Какво не е наред с тях?

Преди всичко беше ясно. Ясно като два и две. Ако едно момиче не е омъжено, тогава или е грозно, или има лош характер. Или кръшка надясно и наляво. С една дума, има някакъв недостатък.

А за ергените също задават въпроси. Защо е сам? Може би е импотентентен или дори маниак? Така беше по време на детството ми. Но през последните години всичко се промени.

Забелязали ли сте, че умни, красиви и заможни хора от двата пола са все необвързани? Доброволно и напълно съзнателно отказват ли да търсят половинка? Или търсят, но някак вяло, без особен ентусиазъм и трепет? Това са самотници от висшата лига.

Сложна възраст

Тенденцията да се отлага бракът до завършване на образованието, кариерата и изплащането на ипотеката ни изигра жестока шега. Хората не се женят млади, както преди, а възрастни.

Това са хора с напълно формирани навици, които не искат да жертват определен начин на живот и възгледи. С течение на годините става все по-трудно да се намери място за някой друг в подредения им живот!

Спомнете си на каква възраст момичетата ги водят в балетната школа? За да блестят на сцената, малките идват да учат дори в предучилищна възраст. Защо така? Защото по това време те имат много висока пластичност. Да седиш на шпагат на 5 години и на 35 години е огромна разлика. Същото е и със сформирането на двойка.

Не е нужно да сте зрели, за да разберете и приемете друг човек. Но е много важно да бъдете гъвкави. И всяка година тази пластичност се губи.  

Капитализмът е най-добрият контрацептив!

Така отговарят на въпроси за брака и раждането на деца доста звезди. И са прави. Всъщност обществото, в което има толкова много различни удоволствия, прави семейството ненужно и обременително.

Ето, помислете сами. Къде би могла да отиде една жена вечер преди 30 години? Максимум на танцова вечер с унизителното име „Над 30“. Какво друго можеше да направи? Да вие у дома срещу Луната?

И сега всяка вечер градът отваря десетки хиляди врати с удоволствия (ако няма карантина, разбира се). Уютни кафенета, барове и ресторанти, киновечери, клубове, пътувания. Кипящ, кипящ нощен живот. Живот, в който самотниците владеят топката. Не, защо, понякога хората се чифтосват и на светлината на стробоскопите. Но само за да се разделят сутринта.

Това е секс, скъпа...

От векове един от най-мощните стимуланти на брака е сексуалното удовлетворение. Но какво да се каже, че само преди няколко десетилетия нашите майки са се омъжвали девици.

А татковците получаваха първия си секс едва след сватбата. Неомъжената жена априори се смяташе за жена с неуреден личен живот.

Самотен мъж можеше да разчита главно на проститутки. Сега сексуалният живот на един самотен човек може да бъде много по-богат от този на женения. Свободната жена може да прави секс по-често и по-интересно от омъжената жена.

Може би това насищане се страхуват да загубят най-добрите от най-добрите?

В преследване на идеала

Знаете ли друга причина, поради която най-добрите са необвързани? Защото те постоянно се стремят към върхови постижения. Те се издигат в кариерата си, тренират телата си, издигат материалното си благосъстояние до идеалното ниво.

И абсолютно не разбират защо им е постоянна връзка. А причината е проста. За брак не е нужно да отговаряте на идеала. За брака е важна възможността за компромис.

Колкото повече човек е склонен да постигне съвършенство, толкова по-трудно ще му бъде. Защото по стар навик той ще започне да „яде“ не само себе си, но и партньора си.

Направихте ли нещо нередно? Това не е ли тялото? Хайде, подобрете се, дръжте високо летвата. Съответствайте! Но, момчета, бракът не е да постигате успехи и да съответствате! Бракът е да приемате!

По материали на morena morana

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: