Твоята втора половинка се намира в самия теб

Твоята втора половинка се намира в самия теб Снимка: pixabay.com

Открий щастието вътре в себе си.

Толкова много хора сега търсят партньор, своята втора половинка, своята, "сродна душа". Те се чувстват непълни без този "специален" човек, който внася хармония в техния "непълен" живот.

Но ти не си половината от цялото, приятел. Това е лъжа. Ти никога не си бил половината от цялото. Ти самият си цяло; това е твоята истинска природа.

Ако търсиш партньор или оставаш в отношения, само защото чувстваш себе си като "половинката" от цялото, ако си нещастен в самотата си и се страхуваш от празнотата, ти ще прехвърлиш нещастното си енергийно поле на партньора си и тревогата ще "кънти"  над вашите отношения.

Открий щастието вътре в себе си. Направи щастливо пространството, в което живееш и остани там. Открий за себе си радостта от самотата. Докато се опитваш да избягаш от нея, винаги ще бъдеш самотен, защото ще бягаш от себе си, което е най-голямата болка на света.

Открий радостта вътре в себе си. Бъди този, към когото винаги си се стремил. И когато си готов, в това пространство ще се появят други, така желани за теб приятели или партньори. Нека те да говорят, да се смеят, да играят, да останат, ако останат, или да си тръгнат, ако им се тръгва. Радвай се на свободата им. Осъзнай тази връзка дълбоко. Обърни внимание, кога ти си щастлив, обърни внимание, кога си нещастен, но не обвинявайте другите и бъди признателен на живота.

Помогни им да се научат да обичат собствената си самота също.

Може би ще наречеш новия персонаж свой приятел, партньор, любима. Може би ще се ожениш, може би ще заживеете заедно и ще имате семейство, а може би никога повече няма да се видите. В тази радост на дълбока връзка етикетът няма значение и бъдещето само ще се погрижи за вас.

И ти ще намериш своята втора половинка вътре в себе си. И страхът от самотата ще изчезне в лъчите на залязващото слънце.

Джеф Фостър

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: