Нелегално рейв парти завърши с арести

Нелегално рейв парти завърши с арести Снимка: pexels.com

Британците нямат търпение да се отърсят от ковид-рестрикциите и прибягват до „нестандартни” инициативи

Рейв партито, организирано без разрешение в национален парк в провинция Западен Съсекс, е привлякло над 2000 души, които са си вдигнали голям рейв купон. От своя страна местните жители, след безсънна нощ на километри от веселбата, са сигнализирали органите на реда, в резултат на което повече от 50 души са прибрани по подозрения в редица престъпления, включително шофиране в нетрезво състояние, кражба и употреба и притежание на наркотици, съобщава BBC. 

Според полицията купонджиите са посрещнали служителите на реда със „значителна враждебност“, а партито е било „една от най-големите непланирани операции през последните години

Видеоклиповете в социалните медии показват големи тълпи, купонясващи с професионални звукови и осветителни системи. Рейв купонът е започнал в събота вечерта и е прекратен окончателно от полицията едва в 19,15 часа в неделя. Музикалното оборудване е иззето, а осем от арестуваните са заподозрени като организатори на събитието

Местен общински съветник е написал в Twitter, че нелицензираното рейв парти е довело до „ужас сред добитъка“ и „голяма бъркотияСъщевременно, като потърпевш, той изказва и огорчението си, че: „Тези, които присъстваха, може би си мислят, че са преживели страхотни моменти, но причиниха истинско бедствие и щети на хората, които живеят и работят тук.

Плюс всичко останало, колите на купонджиите са блокирали селските пътища, така че „потушаването” на големия купон не се е разминало без катастрофи, в това число и две с участието на полицейски коли. Един шофьор е арестуван по подозрение в шофиране след употреба на алкохол и наркотици, а втори - след като не е спрял при знак от полицията и не се е съгласил да застане пред дрегера.

Местните хора отчитат, че са претърпели значителни щети, и смятат, че участниците в нерегламентираното парти са проявили пълно пренебрежение към местната общност, правилата в района и действащите ковид-разпоредби, според които събиранията не трябва да надвишават 30 души, освен ако нямат специално разрешение.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: